ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.02.2018 22:43:00

Vzkaz senátora Františka Čuby

Vzkaz senátora Františka Čuby

Dopis Františka Čuby kolegům senátorům

 Vážený pane místopředsedo, pane předsedo, vážené dámy, pánové, kolegové,

dovolte mi, abych vás seznámil s velmi důležitým vzkazem senátora Františka Čuby. Jak jistě víte, s panem docentem jsem spolupracoval již v dobách svého mládí, naše cesty se profesně opět spojily v politice. Ty působí ve stejném kraji jako já. Proto jsem mu také rád vyhověl, když mě požádal o to, abych vám přečetl jeho krátký, ale velmi důležitý dopis.

"Vážený pane předsedo, vážené kolegyně senátorky, kolegové senátoři, svůj profesní život jsem začínal v malém městě Slušovice, kde se nám podařilo z JZD vybudovat velký agrokombinát se 7miliardovým obratem a ziskem 850 mil. Kč. Náš agrokombinát byl vzorem mnoha zemím světa a vždy jsem byl příznivcem využití nejnovějších vědeckých a technických poznatků. Má práce vycházela z baťovských zásad. Své zkušenosti jsem aktivně předával dál i v pozdější době a kromě přednášek pro vysokoškolské studenty jsem například pomáhal nejen v oblasti zemědělství jako krajský radní Zlínského kraje. Rád jsem již v roce 2013 také přijal nabídku tehdy ještě budoucího prezidenta Miloše Zemana, abych se stal poradcem v oblasti zemědělství a hospodářství. Vzhledem k tomu, že mne prezident požádal, abych v jeho týmu pokračoval i nadále, tuto funkci zastávám dodnes. Vždy jsem se rád chytal nových výzev. Své zkušenosti jsem proto chtěl zúročit také v Senátu ČR a upřímně děkuji všem, kteří mně ve volbách v roce 2014 věnovali svou důvěru. Původně jsem byl přesvědčen o tom, že se dnešního jednání zúčastním osobně, ale vývoj událostí mě přivedl k jinému závěru. V posledních měsících jsem nejen já, ale především mí příbuzní a přátelé vystaveni silnému tlaku a bohužel musím čelit také nepříjemným útokům. Tito lidé jsou mi velmi blízcí a já jim dále nechci ubližovat. Proto jsem se rozhodl soustředit své síly především k životním prioritám. A těmito jsou právě tito lidé. Tímto tedy oznamuji, že jsem se rozhodl rezignovat na pozici senátora ČR za volební obvod 78 Zlín. A můj oficiální rezignační dopis bude koncem měsíce února doručen předsedovi Senátu, panu Milanu Štěchovi. Rád bych současně poděkoval za spolupráci všem senátorům a senátorkám i svým voličům, příznivcům a blízkým za podporu. Budu i nadále pomáhat našemu kraji i celé ČR, což jsem ostatně dělal i před mým zvolením do Senátu. Dámy a pánové, děkuji vám za pozornost. S pozdravem, doc. František Čuba."

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama