Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.02.2018 8:36:00

ČSSD prosadila v Senátu návrh, který zajistí účinnější kontrolu vlády

ČSSD prosadila v Senátu návrh, který zajistí účinnější kontrolu vlády

Každá strana zastoupená v Poslanecké sněmovně bude mít možnost podílet se prostřednictvím svého zástupce na činnosti kontrolních komisí. Počítá s tím předloha, kterou dnes na návrh předsedy poslaneckého klubu ČSSD Jana Chvojky schválil Senát.

 „Všem politickým subjektům ve Sněmovně bude díky tomuto návrhu umožněno, aby se mohly podílet na kontrole výkonné moci. Bude tak zajištěna vyšší míry efektivnosti a transparentnosti takto vykonávané kontroly,“ přivítal Jan Chvojka schválení novely zákona, která Sněmovnou prošla v takzvaném zrychleném čtení.

Předloha se vztahuje na šest stálých sněmovních komisí, a to pro kontrolu činnosti Bezpečnostní informační služby, Vojenského zpravodajství, Úřadu pro zahraniční styky a informace, Finančního analytického úřadu, Národního bezpečnostního úřadu a Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost, které dosud měly pevně stanovený počet členů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama