ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.02.2018 12:04:00

Se studenty se budeme scházet jednou za dva měsíce

Se studenty se budeme scházet jednou za dva měsíce

Užší spolupráci navážou mezi sebou statutární město Liberec a Parlament mladých Liberec.

Podepíší memorandum, které má přispět k rozvoji města zapojením mladých studentů do rozhodování o věcech veřejných. Podpisem chtějí deklarovat zájem o ochotu pravidelně spolupracovat.

„Dohodli jsme se, že se v průběhu školního roku se studenty s radními sejdeme jednou za dva měsíce u kulatého stolu a probereme aktuální témata. Studenti z Parlamentu mladých mají také zájem účastnit se jednání výborů a veřejných komisí města, kde se budou moct vyjádřit,“ uvedl primátor Tibor Batthyány.

Naopak radnice bude studenty oslovovat při přípravě klíčových rozvojových projektů, kdy bude vhodný náhled mladé generace na danou problematiku. „Vzájemná spolupráce umožní rychlejší komunikaci s mladšími obyvateli, získání jejich zpětné vazby, zjištění jejich potřeb a zásadní pohled na budoucí podobu města,“ doplnil primátor s tím, že cílem je, aby mladí lidé měli větší potřebu zůstat v Liberci a aktivně vylepšovat jeho veřejný prostor.

Parlament mladých Liberec při Domu dětí a mládeže Větrník je apolitické společenství mladých lidí od 13 do 26 let. Vzniklo v roce 1999. Jejím cílem je ukázat dospělým, že mezi mladými vzniká mnoho užitečných nápadů; dát sebedůvěru mladým k tomu, aby tyto nápady prosazovali a obecně podněcovat k aktivní účasti na veřejném dění.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama