JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.02.2018 5:33:00

Ministryně Schillerová navštívila plzeňskou expozici o historii celníků

Ministryně Schillerová navštívila plzeňskou expozici o historii celníků

Ministryně financí Alena Schillerová navštívila unikátní výstavní expozici Celního úřadu pro Plzeňský kraj, věnovanou historii celnictví v českých zemích od středověku po současnost.

 Je zde vystavena celá řada zajímavých předmětů, které byly spojeny s prací celníků v průběhu staletí. Návštěvníci si zde mohou prohlédnout zejména uniformy, zbraně, štíty, znaky a některé celní pomůcky.

„Expozici zřídili sami celníci ve sklepních prostorách budovy celního úřadu. A jejich nadšení musím ocenit, expozice je velice zajímavá. Doporučuji tuto výstavu navštívit každému, koho zajímá minulost i přítomnost celnictví. Díky unikátním exponátům a poutavému výkladu nabízí návštěva expozice skutečně nevšední zážitek,“ uvedla po prohlídce ministryně financí.

Součástí expozice je také pohled do kanceláře finanční stráže z doby před rokem 1918, dále ukázka padělatelské dílny tabákových výrobků z 90. let minulého století či destilační přístroj černých lihovarníků. Čerstvou novinkou výstavy je část nazvaná „Clo se platí penězi“, která mapuje vývoj peněz a platebních prostředků od nejstarších dob až do současnosti.

Stálou výstavní expozici o historii celníků může navštívit i široká veřejnost. Prohlídka je zcela zdarma a zájemci se na ni mohou objednat předem na telefonním čísle 377 204 114.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama