JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.08.2011 17:09:53

Vyjádření Michala Haška k článku předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky na PL

Vyjádření Michala Haška k článku předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky na PL

Komunikaci vrcholových představitelů ČSSD mezi sebou přes média, zahájenou předsedou Bohuslavem Sobotkou, považuji za nešťastný příspěvek ke konci letošní okurkové mediální sezóny.

K mému podpisu petice za přímou volbu prezidenta, hejtmanů a starostů – ČSSD i já osobně prosazujeme posílení prvků přímé demokracie už řadu let, zavedli jsme krajské referendum a prosazujeme i přímou volbu prezidenta republiky – jako občan jsem vyjádřil názor v souladu s programem ČSSD a věřím, že stejnou péči jako mé kritice za podpis jedné petice, bude Bohuslav Sobotka věnovat prosazení závazné podpory novely ústavy o přímé volbě hlavy státu našimi poslanci a senátory. Neumím si jako 1. místopředseda ČSSD jiný postup našich zákonodárců v tak klíčové programové věci představit a jistě jsme zde s Bohuslavem Sobotkou zajedno. K otázce kandidáta či kandidátky ČSSD pro prezidentskou volbu očekávám na toto téma hlubokou vnitřní diskusi v nadcházejících měsících, která by podle mého názoru měla vyvrcholit vnitrostranickými prezidentskými primárkami, např. formou referenda či ankety u celé členské základny ČSSD. Takového kandidáta s mandátem od členů ČSSD pak budu do roztrhání těla prosazovat a podporovat a nepochybuji, že Slávek také. Za sebe kontinuálně dodávám, že bych si přál po Václavu Klausovi na Pražském hradě levicového českého prezidenta, který dobře zná domácí podmínky, problémy občanů i českou politickou scénu. Nechci na Hradě nikomu nevadícího prezidenta bez chuti a bez zápachu. A co se týká jednání s Jiřím Paroubkem, rád Slávkovi, pokud se mu nedaří dohodnout setrvání Jiřího Paroubka v ČSSD, pomohu společně s dalšími sjezdem zvolenými členy vedení ČSSD, protože i přes tvrdé osobní útoky Petry Paroubkové a Jiřího Paroubka vůči mně v posledním roce, cítím velkou spoluodpovědnost za ČSSD a její politiku. Věřím, že tomu tak bylo vždy i u Slávka Sobotky, který jako statutární místopředseda ČSSD byl logicky blízkým spolupracovníkem Jiřího Paroubka a ten mu jeho loajalitu oplatil letos na jaře společně s Petrem Bendou zajištěním hlasů při volbě šéfa ČSSD, jak informovala média.

Michal Hašek, 1. místopředseda ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama