Mgr. Soňa Marková

  • KSČM
  • Náchod
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.02.2018 9:05:00

Vedení Královéhradeckého kraje hazarduje se zdravím a životy občanů na Náchodsku

Vedení Královéhradeckého kraje hazarduje se zdravím a životy občanů na Náchodsku

Není to poprvé, kdy se problémy náchodské nemocnice dostávají do centra pozornosti nejen regionálních, ale i celostátních médií.

Tentokrát již došla trpělivost těm, kteří nesou přímou odpovědnost za poskytování zdravotní péče více než dvěma stům tisícům občanů, lékařům a sestrám těžce zkoušené náchodské oblastní nemocnice. Dlouhodobá nekompetentnost a neschopnost řešit problémy krajského zdravotnictví padá především na hlavu ČSSD, ale také současně vládnoucího koaličního "slepence" v čele s ODS a TOP 09.

Na začátku všech dnešních problémů zcela jistě stálo převedení lůžkových zařízení do kompetence krajů a jejich následná přeměna na obchodní společnosti v situaci, kdy bylo historicky špatně nastaveno hrazení poskytované péče ze strany zdravotních pojišťoven. V této věci neudělalo vedení kraje - pravicové i sociálně demokratické - za celou dobu vůbec nic! V době asociálních experimentů na lidech za vlády ODS a TOP 09, kdy se programově šetřilo na nesprávných místech, odešlo z náchodské nemocnice na základě krajem provedeného personálního auditu několik desítek zdravotních sester, které zde dnes zoufale chybí.

Více než pětitisícové rozdíly v příjmech sester mezi fakultní nemocnicí a krajskou je další překážkou stabilizace středního zdravotního personálu. Když si k tomu připočteme neustálé změny ve vedení nemocnice, kdy sem opakovaně přicházejí manažeři, kteří již jinde selhali, neschopnost komunikace se zdravotníky a absence vizí, jde o alarmující stav dlouhodobé destrukce. Vše je ještě umocněno absolutní neschopností při přípravě životně nutné rekonstrukce samotného největšího krajského lůžkového zařízení. Po mnoha odkladech se má snad konečně na jaře začít stavět.

Hned na počátku jsme však přišli o dotace z EU, zažili jsme bezprecedentní zákrok policie na hejtmanství, jehož výsledky jsou dodnes neznámy, odpovědní nás neustálé "krmí" planými sliby a mezitím se potichu navyšuje cena, která se dnes vyšplhala do závratné výše více než jedné miliardy jen za samotnou stavbu.  Je příznačné pro současné představitele kraje, že místo okamžitého jednání a snahy o urychlené řešení akutních i dlouhodobých problémů volí arogantnost a vulgaritu!

Pacienti Náchodska i celého Královéhradeckého kraje se ale nesmí stát obětí nekompetentní současné politické reprezentace.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama