Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.02.2018 7:35:24

Reakce na prohlášení Angely Merkelové.

Reakce na prohlášení Angely Merkelové.

Angela Merkelová vyzvala členské státy EU k pokroku v dohodě o azylovém systému a varovala, že státy očekávající finanční podporu EU musejí v řešení migračního problému projevit solidaritu.

Dostal jsem anketní otázku co říkám informaci z ČTK, že německá kancléřka Angela Merkelová vyzvala členské státy EU k pokroku v dohodě o azylovém systému a varovala, že státy očekávající finanční podporu EU musejí v řešení migračního problému projevit solidaritu. Některé země EU podle ní ale nadále brání přijímání uprchlíků.

Má odpověď:

„Paní Angela Merkelová nám z pozice síly dává najevo své ultimátum, které nepochybně EU při jednání o azylovém systému zavede, a kdo se nebude chtít podvolit tomuto diktátu, finanční podporu prostě nedostane. Je to obrovské pohrdání národními státy a jejich suverenitou. Proto bychom se měli zamyslet nad tím, zda máme za takovýchto podmínek vůbec ještě nějaké finance do EU i nadále posílat. Solidarita je potřebná a někdy i nutná věc a já ji uznávám, ale nesmí se vynucovat silou.“
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama