Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.02.2018 12:46:11

jsme ve válce - jiného druhu s jinými efekty - ale je to válka,

jsme ve válce - jiného druhu s jinými efekty - ale je to válka,

je to válka s politickým islámem, válka s Islámským státem a jeho zrůdnými představami o řízení společnosti, je to válka s terorismem, válka s hybridním agresí, válka s kybernetickými útočníky a zločinci....

V uvedeném kontextu a souvislostech jednoznačně vítám rozhodnutí pražského soudu - respektive České justice - který propustil zadrženého kurdského politika Sáliha Muslima. 
Nechtěl jsem kauzu, abych nebyl osočen z vměšování, komentovat před rozhodnutím soudu - ale toto rozhodnutí České republiky jednoznačně vítám!!! 

Kdo bojoval a bojuje proti zrůdnostem IS, zaslouží medaily a nikoliv trestní vazbu. 

Kurdové byli první a vytrvalí bojovníci proti IS, kteří i bez nejmodernějších vojenských technologií vzbuzovali v řeznících IS hrůzu, dosahovali vojenských úspěchů dávno před aktivitami USA či Ruska. Kurdové jsou 40 miliónový národ bez možnosti se rozhodnout o vlastním sebeurčení, o vlastním osudu - ctíme základní parametry demokracie? – viz. G. Washington a boj za nezávislost na Britském království, Deklarace nezávislosti = schizofrenie globální politiky 21. století...

Svého času jsem měl možnost jako poslanec vycestovat do Turecka - byli jsme první politická delegace ze zemí EU po provedeném neúspěšném vojenském puči - a zcela jasně a transparentně, s dalšími kolegy poslanci, vyjádřit nesouhlas s odklonem Turecka od sekularizace, žádal jsem spolu s ostatními možnost promluvit jak s politickými, tak i s vojenskými vězni, žádal jsem spolu s ostatními o respekt k poslanecké imunitě a propuštění zatčených poslanců Tureckého parlamentu. Turecko už není to co bývalo vážení. A bylo pro mne skutečně hodně smutné, když jsem po návratu, asi za 14 dní viděl v televizi jak poslankyni, se kterou jsem měl možnost osobně mluvit, je v přímém přenosu zatýkána. Turecko bude mít čím dále větší problém, jde o můj osobní názor, i s obhájením svého setrvání v NATO.

Turecko je problém a vydávat mu lidi, kteří se postavili proti desekularizaci turecké společnosti a evidentnímu směřování pana Erdogana do pozice lídra globálního Islámu (a je to jistě země vybavená kvalitním průmyslem, chytrými a vzdělanými lidmi – bohužel, o to větší problém), kteří usilují o národní sebeurčení a nesouhlasí se snahami Turecka o převzetí pozice globálního kalifátu – by bylo činem v rozporu se snahou o zachování naší vlastní existence v islamizující se EU.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama