ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.08.2011 13:57:04

Výbor pro sociální politiku odhlasoval změny v sociální reformě

Výbor pro sociální politiku odhlasoval změny v sociální reformě

Výbor pro sociální politiku odhlasoval změny v sociální reformě

Poslanci ODS za vedení místopředsedy Výboru pro sociální politiku Ing. Miroslava Jeníka na dnešní schůzi podpořili vládní návrh první fáze sociální reformy. Výbor se kladně vyjádřil ke změnám, na kterých se dohodla skupina koaličních poslanců spolu se zástupci Ministerstva práce a sociálních věcí. Jedná se zejména o následující skutečnosti.

V rámci příspěvku na mobilitu dojde ke sjednocení výplaty na 400 korunách, neboť se jedná o jednodušší a spravedlivější způsob stanovení tohoto příspěvku.

Dále dojde ke zvýšení příspěvku na pořízení vozidla na 200 tisíc na období 10 let.

Ke změnám dojde i při posuzování příspěvku na péči, kdy se poslanci Výboru pro sociální politiku vyslovili pro Mezinárodní hodnocení ICF. Toto mezinárodní hodnocení umožňuje lépe stanovit vliv postižení na běžný život postiženého člověka.

Poslanci ODS se zasadili i o navázání příspěvku na péči na poskytovanou sociální službu. Příspěvek bude vyplácen přímo osobám, které poskytují sociální služby.

 „Návrhy zákonů byly předloženy a výborem schváleny po řádné diskuzi koaličních poslanců s ministrem  Drábkem.  ODS se povedlo prosadit takové změny, které umožní lepší zacílení sociálních dávek a zároveň tyto změny budou dostatečně šetrné k lidem se zdravotním postižením ,“ uvedl po jednání výboru jeho místopředseda Miroslav Jeník.

Poslanci ODS se tak zasadili o efektivnější a spravedlivější systém využívání sociálních dávek. Neméně podstatná je i jejich snaha o zabránění zneužívání těchto dávek. Dojde tedy ke zpřísnění podmínek čerpání sociálních dávek. Prodlouží se například sankční doba, po kterou nemohou lidé zneužívající dávku zažádat o její opětovné čerpání.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama