Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.03.2018 18:39:14

Počítá scénář vyvolání českého majdanu s novým „Šmídem“?

Počítá scénář vyvolání českého majdanu s novým „Šmídem“?

Pražská kavárna si líže šrámy po prohraných poslaneckých a prezidentských volbách, ve kterých demokracie a přání jednotlivců nezvítězilo.

 

Slavný odkaz velkého guru Havla tak dostal po necelých třiceti letech od sametu na frak.

  Dnešní hlava státu rozděluje společnost, navíc zpochybňuje nezávislost médií a co víc, nemá rád dokonce ani uprchlíky. Prezidentova pravá ruka, předseda vlády Andrej Babiš čelí trestnímu stíhání a jeho minulost je spojená se zločineckým spolkem StB.

      Poslední události naznačují, že o osudu republiky nerozhoduje lid na základě voleb, ale vybraná skupina lidí. Samozřejmě s tím jediným správným názorem. Kdo ví, proč se pro ni vžil hanlivý výraz Pražská kavárna.

 Ta nyní využívá ohromnou energii, která vznikla při prosazování Drahoše na Pražský hrad.  Ve spojení s „neziskovkami“, jejichž nitky jsou spojeny s americkým multimilionářem, finančníkem židovského původu Sorosem a

aktivitami „ spřátelených“ zpravodajských máme šanci na historickou změnu jako na dlani. Jen ji využít ve správnou dobu.

   Snad 15. březen.  Stejné datum spojené s rokem 1939 mládeži a studentům díky kvalitnímu školství, upravovanému na objednávku mocných, je pro tuto skupinu tabu. Navíc nejen bývalému lidoveckému ministrovi Hermanovi jsou vztahy naše vztahy s Německem na vrcholu maxima. Proč také ne.  Naši občané se stali pro německé firmy levnou pracovní silou, kvalifikovanou a spolehlivou.

     Bylo by neseriózní zapomenout na „výkvět našeho národa“, umělce. Převlékači kabátů pro svoji uměleckou tvorbu se většinou neštítili ničeho. Měl by snad Zdeněk Svěrák a další žebrat o peníze na své projekty, když Česká televize k nim byla vždy tak štědrá.

      Přiznejme si, že Česká republika, stejně jako republika slovenská a další země Visegrádské skupiny nejsou vždy slušnými žáky evropské unie. Ba co víc, občas vzdorují vůči jejím nařízením. Finanční dotace na chodníky a výstavbu dětských hřištˇ by chtěli, ale přijmout nějakého uprchlíka?

      Zdá se, že na Slovensku skutečně k  vyvolání majdanu mladého novináře s partnerkou „obětovali“.

Doufejme, že v případě vyvolání  majdanu  v naší republice zůstane jen u fake news. Podobné té z listopadu 1989, kdy k dosažení státního převratu byla vypuštěna fáma o mrtvém studentu Martinu Šmídovi, fiktivní oběti policejního zásahu proti studentské demonstraci.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama