Mgr. Robert Stržínek

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.03.2018 7:00:00

Valašské Meziříčí chce stavět naproti Kauflandu moderní parkoviště

Valašské Meziříčí chce stavět naproti Kauflandu moderní parkoviště

vydáno 23.02.2018 Město Valašské Meziříčí pokračuje v jednání s Českými drahami o koupi pozemku naproti obchodnímu centru Kaufland. V přednádražním prostoru chce postavit záchytné parkoviště typu Park and ride, tedy Zaparkuj a jeď.

Město o tyto pozemky usiluje dlouhodobě. Kvůli plánované stavbě nového dopravního terminálu radnice již dříve koupila část pozemků v areálu Křižanovy pily ve Valašském Meziříčí. „Chci, abychom se posunuli dopředu a začali co nejdříve projektovat a následně i stavět. Naším cílem je vybudovat moderní integrovaný dopravní terminál a bezpečně tak propojit autobusovou, vlakovou a osobní dopravu. Také zde plánujeme postavit vysokokapacitní parkoviště, kde řidiči odstaví svá auta a dál budou pokračovat do centra městskou hromadnou dopravou,“ řekl na pracovní schůzce se zástupci Českých drah a Správou železniční dopravní cesty starosta Valašského Meziříčí Robert Stržínek a pokračoval: „Valašské Meziříčí je jeden z největších dopravních uzlů ve Zlínském kraji, a proto máme zájem o co nejrychlejší nákup pozemku přednádražního prostoru.“ Město chce současně cestujícím zajistit větší komfort i bezpečnost a celý prostor také zkulturnit."

„Nevidím žádný problém, proč by prodej neměl proběhnout,“ poznamenal ředitel brněnské Regionální správy majetku Českých drah Vladimír Čevela.

Na setkání se dále hovořilo o konkrétních krocích vedoucích k samotnému nákupu pozemku ze strany města. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama