ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.03.2018 12:06:00

Ministr Šmíd zahájí provoz české expozice na knižním veletrhu v Lipsku

Ministr Šmíd zahájí provoz české expozice na knižním veletrhu v Lipsku

Letošní ročník lipského knižního veletrhu bude zahájen ve čtvrtek 15. března a potrvá do 18. března 2018. Úvodní tiskové konference se zúčastní ministr kultury Ilja Šmíd s reprezentanty města Lipska, státu Saska i České republiky.

 Během konference bude představen bohatý program Českého roku, který zahrne nejen prezentaci v rámci veletržního týdne v březnu 2018, ale bude cílit také na současnou českou kulturu v německojazyčné oblasti po dobu celého roku, a to od října 2018 do listopadu 2019. Do projektu nazvaného Český rok jsou zapojeny desítky kulturních institucí z České republiky, Německa, Švýcarska a Rakouska.

Současnou českou tvorbu představí naletošním knižním veletrhu Michal Ajvaz, Bianca Bellová, Petr Borkovec, David Drábek, Sylva Fischerová, Arnošt Goldflam, Jiří Hájíček či Petr Hruška. Pro připomenutí: Česká republika bude hlavní zemí tohoto velkého knižního svátku v roce 2019 (více ZDE).

Program ministra Šmída:
14:15 - účast na tiskové konferenci, věnované hlavnímu hostování ČR na lipském veletrhu v roce 2019
15:00 - účast na slavnostním otevření českého stánku
15:20 - setkání s lipskou místostarostkou pro kulturu Dr. Skadi Jennickou

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama