ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.03.2018 11:10:00

Jednání o věznici se nesmí zadrhnout

Jednání o věznici se nesmí zadrhnout

Komentář na facebookovém profilu k řešení rekonstrukce bývalé věznice v Uherském Hradišti

 I přesto, že jsme v případě řešení rekonstrukce bývalé věznice v Uherském Hradišti dosáhli historického pokroku, rozhýbat složité soukolí vztahů a problémů dá ještě pořádně zabrat. Přestože Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (UZSVM) má již od konce minulého roku dokončenu rozsáhlou studii využitelnosti bývalé věznice pro státní instituce, vše se v tuto chvíli zadrhlo na nepochopení memoranda, které v souvislosti s budováním muzea totality podepsal stát, město, kraj a okresní soud.

UZSVM totiž po městu i kraji požaduje, aby se finančně podílely na vybudování muzea totality. Nikoliv však veřejného prostranství nebo vlastní expozice, s čímž obě samosprávy původně počítaly, ale přímo na nákladech, které jsou spojené s vlastní rekonstrukcí věznice.

Jsem proto rád, že na jednání, které jsme svolali společně s uherskohradišťským starostou Stanislav Blaha, došlo k vyjasnění tohoto nedorozumění. Budeme muset teď společně jak na úrovni města, tak kraje dosáhnout konsensu a najít všestranně přijatelné řešení. Nesmíme dovolit, aby se teď příprava rekonstrukce věznice zadrhla na penězích a zbytečném handrkování.

Nabídl jsem proto městu, kraji i UZSVM, že budu i nadále napomáhat u vzájemného vyjednávání a budu nápomocen při hledání řešení. Byla by škoda, kdyby se vše teď mělo zadrhnout na schopnosti města, kraje i státu definovat finanční prostředky, které jsou připraveni investovat do rekonstrukce věznice.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama