Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.03.2018 20:40:00

Je potřeba pomoci rodičům samoživitelům

Je potřeba pomoci rodičům samoživitelům

Komentář na facebookovém profilu k návrhu na zavedení náhradního výživného

 Je potřeba pomoci rodičům samoživitelům, kterým bývalý partner neplatí soudem určené alimenty. Výsledně trpí především dítě. V této souvislosti prosazuji zavedení náhradního výživného nezaopatřeným dětem k zajištění jejich výživy v případě, že povinná osoba, jež nežije s oprávněnou osobou v domácnosti, neplní vyživovací povinnost stanovenou jí rozhodnutím soudu.

Náhradní výživné by nějakou formou určitou dobu platil stát, aby pomohl rodiči samoživiteli, který není schopen finančně zaopatřit dítě z důvodu neplacení alimentů – a jsem si plně vědom, že tento návrh žádá komplexnější řešení, na jedné straně je třeba pomoci například matkám vymáhat dlužné alimenty, ale na druhé straně nelze podpořit variantu, že stát bude platit automaticky soudem určené závazky občanů, kteří je neplní.

Celý systém vyžaduje změnu. Musí stanovit reálnou nelikvidační výši alimentů pro otce/matku a musí, v případě, že neplatí, rychle reagovat soudní sankcí i exekucí k nápravě stavu. Pokud nebude změna celého systému, tak jak prosazuje SPD, a stát začne jen platit za dlužné alimenty, tak se celý problém prohloubí a zvýší se počet neplatičů. A bude to trestat a vysmívat se odpovědným plátcům alimentů. To také nechceme.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama