Ing. Věra Kovářová, MIM

  • STAN
  • Středočeský kraj
  • místopředsedkyně PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.03.2018 20:52:00

Nechceme víc kompetencí pro finanční správu, která 'zaklekává'

Nechceme víc kompetencí pro finanční správu, která 'zaklekává'

Sněmovna schválila vládní novelu daňového řádu, která měla jen implementovat evropskou směrnici.

 Novela však šla vysoko nad její rámec a výrazně rozšiřovala pravomoci finanční správy. Ta však nemá naši důvěru poté, co nedávno 'zaklekávala' formou zajišťovacích příkazů na majitele malých firem.

Starostové a nezávislí hlasovali proti přijetí toho, co Sněmovně předložila vláda. Směrnice sama o sobě je v pořádku, ale vláda šla nad její rámec a požadovala více kompetencí pro finanční správu.

Finanční správa bohužel ale po všech nedávných kauzách nemá naši důvěru. Především kvůli kauzám se zajišťovacími příkazy, kdy podle slov premiéra v demisi Babiše zaměstnanci finanční správy 'zaklekli' na firmy a zajišťovacími příkazy je zruinovaly. I přesto, že většina takových firem posléze soudní spor s finanční správou vyhrála, firmám to už nepomohlo.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama