Občanská demokratická strana

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.03.2018 14:34:00

Spojenectví s USA je základem bezpečnosti. Zeman jedná v zájmu Ruska

Spojenectví s USA je základem bezpečnosti. Zeman jedná v zájmu Ruska

Předseda ODS Petr Fiala na tiskové konferenci prohlásil, že spojenectví s USA považuje za klíčové a očekává, že premiér v demisi bude dbát na to, aby se na tom v budoucnu nic neměnilo.

 Miroslava Němcová kritizovala postup Miloše Zemana v souvislosti s kauzou Skripal. Prezident podle ní umožňuje ruské straně i nadále obracet vinu za pokus o vraždu agenta a jeho dcery na jiné státy.

„Vystoupení předsedy americké Sněmovny reprezentantů Paula Ryana v Poslanecké sněmovně je mimořádně významnou zahraničněpolitickou událostí v ČR. Spojenectví s USA musíme bez ohledu na momentální politickou situaci chápat jako základní kámen zahraniční a bezpečnostní politiky České republiky. Očekávám od premiéra v demisi, že bude dbát na to, aby toto spojenectví zůstalo nejvyšší prioritou naší zahraniční politiky a našich národních zájmů. A že před těmito zájmy nedá přednost nějakým osobním vnitropolitickým ambicím,“ uvedl předseda ODS Petr Fiala.

Ke včerejšímu počínání Miloše Zemana se vyjádřila poslankyně Miroslava Němcová: „Česká vláda odmítla nařčení ruské strany ohledně jedu novičok. V rozporu s tím pověřil Miloš Zeman BIS šetřením v této věci. Stanovisko vlády tím zpochybňuje a umožňuje ruské straně i nadále obracet vinu za pokus o vraždu Sergeje Skripala a jeho dcery na jiné země včetně České republiky. Otázkou je, zda měl prezident republiky souhlas vlády s tímto postupem. Jsme přesvědčeni, že Miloš Zeman nejednal tak, aby posílil pozici České republiky. Zveřejněním úkolu BIS znemožnil profesionální práci této instituce.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama