Bc. Libor Hadrava

  • ANO 2011
  • Praha 13
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.03.2018 8:39:00

Strážníci dohlédnou o Velikonocích i na hřbitovy

Strážníci dohlédnou o Velikonocích i na hřbitovy

Libor Hadrava, pražský radní pro bezpečnost a prevenci kriminality, potvrdil zvýšený dohled ze strany městské policie pro období velikonočních svátků.

Během nich se pražští strážníci zaměří nejenom na místa s očekávanou velkou koncentrací osob, ale třeba i na městské hřbitovy.

„Nejde jen o to přirozeným a preventivním opatřením přispět k bezpečnosti v období jednoho ze dvou nejvýznamnějších křesťanských svátků. Naším záměrem je také, abychom eliminovali další možné negativní jevy spojené s kriminalitou na místech, kde dochází ke zvýšené koncentraci osob nebo osob, které jsou jí za takové situace nejvíce ohroženi jako například senioři. S tím souvisí i posílení dohledu na pražských hřbitovech, a to včetně nočních hodin,“ uvedl radní Hadrava.

Posílené hlídky strážníků i policistů, které jsou již v činnosti, budou na bezpečnost dohlížet až do pondělí 2. dubna. Jejich úkolem je sledovat ochranu tzv. měkkých cílů, místa s očekávanou velkou koncentrací osob, jako jsou velikonoční trhy, nákupní centra, lokality s historickými památkami, prostory a prostředky městské hromadné dopravy.

Na pražských hřbitovech se pak zaměří na předcházení projevům vandalismu, ale také ochranu vozidel návštěvníků zaparkovaných v okolí hřbitovů. Kromě pěších hlídek budou na velkých pražských hřbitovech zajišťovat veřejný pořádek i strážníci na koních.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama