Ing. Petr Vokřál

  • Brno
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,88. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.03.2018 17:31:00

S řádem Milosrdných bratří jsme se domluvili na principech spolupráce

S řádem Milosrdných bratří jsme se domluvili na principech spolupráce

Pro využívání areálu nemocnice Milosrdných bratří existuje mezi městem Brnem a konventem Hospitálského řádu sv. Jana z Boha – Milosrdných bratří smlouva o dlouhodobé spolupráci a také samotná nájemní smlouva. Ta je platná do podzimu letošního roku.

 Město a konvent již dříve oznámily společný zájem na pokračování dosavadní spolupráce. Její základní principy stanovuje dokument, který v úterý schválila Rada města Brna a svými podpisy jej stvrdili primátor města Brna Petr Vokřál a převor konventu Martin Richard Macek. Dokument zajišťuje mimo jiné roční prodloužení stávající nájemní smlouvy.

„Jsem velmi rád, že jsme se s řádem Milosrdných bratří domluvili na principech budoucí spolupráce. Historická spolupráce se ukázala jako velmi prospěšná, především pro obyvatele tohoto města. Věřím, že prodloužení smlouvy o jeden rok nám zajistí dostatek času a klidu k tomu, abychom se důstojně připravili na následující období, ve kterém budeme spolupracovat minimálně tak dobře jako doposud,“ uvedl primátor Petr Vokřál.

„Podpis tohoto rámcového dokumentu vidíme jako startovací čáru pro novou spolupráci s městem a pro vybudování moderního zařízení, na kterém se budou podílet město i konvent. Areál je již stovky let využíván obyvateli města Brna, proto věříme, že nové uspořádání provozovatelů – města i konventu – přispěje ke zlepšení zdravotní péče,“ prohlásil za konvent Milosrdných bratří jeho převor Martin Richard Macek.

Dokument „Základní principy budoucí spolupráce“ obsahuje sedm bodů. V první řadě deklaruje zájem pokračovat ve vzájemné spolupráci při provozu zdravotnických zařízení. Konvent zavazuje, aby na své náklady vypracoval studii možného využití areálu se začleněním svých provozů i provozů města. Město Brno v dokumentu souhlasilo například s tím, že v budoucnu ukončí používání názvu „Nemocnice Milosrdných bratří“.

„Město se také připravuje postavit v areálu nový parkovací dům. Velkokapacitní parkoviště tu chybí a jeho výstavba přispěje ke zlepšení služeb poskytovaných pacientům,“ doplnil 1. náměstek primátora Petr Hladík.

V současnosti je Nemocnice Milosrdných bratří příspěvkovou organizací statutárního města Brna s kapacitou 466 lůžek – z toho 223 je pro akutní zdravotní péči a 243 pro následnou zdravotní péči (LDN). V nemocnici pracuje cca 580 zaměstnanců, roční obrat dosahuje 500 mil. Kč. Nemocnice disponuje certifikátem systému managementu kvality ISO 9001:2009, má zřízenou Etickou komisi, od roku 2005 je zde v provozu Babybox.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama