ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.04.2018 7:32:00

Případný prodej hutí nesmí mít negativní dopad na zaměstnanost

Případný prodej hutí nesmí mít negativní dopad na zaměstnanost

Ministr Tomáš Hüner si na příští úterý pozval generálního ředitele ArcelorMittal Ostrava Ashoka Patila

 Ministr průmyslu a obchodu Tomáš Hüner se intenzivně věnuje situaci se společností ArcelorMittal Ostrava. A to od první chvíle, co firma minulý pátek informovala o záměru prodat ostravské hutě. Pokud by k transakci došlo, je podle Hünera důležité, aby hutě koupil kredibilní partner z oboru a nebyl ohrožen nikdo z více než sedmi tisíc zaměstnanců. Ministr bude o dané věci jednat s vedením ArcelorMittal Ostrava a představiteli odborů už příští týden v úterý, první pracovní setkání k tématu se zástupci hutí a ministerstva se uskuteční tento čtvrtek.

„Od okamžiku, kdy jsem se dozvěděl o záměru prodat ostravské hutě, jsem kontinuálně v kontaktu s předsedou ČMKOS. Moje priorita je jasná, případný prodej nesmí mít negativní dopad na zaměstnanost v Ostravě a v celém Moravskoslezském kraji. Hledáme cesty, jak toho společně docílit. AMO v současné době zaměstnává na sedm tisíc lidí a je velmi důležité zaměstnance uklidnit a celou věc odpovědně a transparentně řešit. Aby lidé měli nejen informace, ale hlavně garantovanou práci,“ říká ministr průmyslu a obchodu Tomáš Hüner a připomíná: „ArcelorMittal Ostrava je klíčovým zákazníkem OKD, které od 1. dubna převzal stát. Jakýkoli negativní vývoj v ostravských hutích bude mít přímý dopad na už tak složitou situaci v této těžařské firmě.“

Ministr připomněl, že o prodeji ještě není rozhodnuto, čeká se na vyjádření Evropské komise, které zřejmě padne v květnu i v souvislosti s plánovanou akvizicí světového výrobce oceli v Itálii. Tomáš Hüner chce, aby jednotlivé kroky ArcelorMittal byly s MPO průběžně konzultovány. Zároveň chce navázat na dosavadní jednání mezi AMO a státem o rozvoji a výstavbě nových technologií šetrných k životnímu prostředí, které by i při možné změně vlastníka měly pokračovat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama