Mgr. Helena Langšádlová

  • TOP 09
  • ministryně pro vědu a výzkum a inovace
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.04.2018 22:12:00

Pane premiére, všude, kde se zastavíte, slibujete a slibujete

Pane premiére, všude, kde se zastavíte, slibujete a slibujete

Projev na 12. schůzi Poslanecké sněmovny 12. dubna 2018 – interpelace premiéra Babiše k slibovaným investicím

 Vážený pane premiére,

poslední týdny sledujeme vaši spanilou jízdu po krajích, po vzoru pana prezidenta a všechny vaše návštěvy spojuje jedna charakteristika. Všude, kde se zastavíte, slibujete a slibujete mohutné investice a výdaje. Jejich výčet narostl již na více jak 70 mld. Tato suma se navíc neustále zvyšuje a bude zřejmě růst nadále, jak se budou blížit komunální a senátní volby. Z krátkého seznamu 5, 8 mld. na jízdenky, 14,5 pro seniory, dále jsou to miliardy na opravy a investice. Národní divadlo, Národní galerie a stavby všude po republice.

Nezpochybňuji to, že některé tyto návrhy jsou oprávněné. Na úkor čeho však budou tyto záměry realizovány, pokud chcete zodpovědně sestavit rozpočet na příští rok? Ono je samozřejmě důležité některé věci řešit, ale vždycky v tom rozpočtu je něco na úkor něčeho, a to i s ohledem na chystaný daňový balíček, kdy by mělo dojít k snížení výběrů daní o výši 27 mld., a to snížením sazeb pro zaměstnance a změnou zdanění fyzických osob. Rozdávání peněz vám umožňuje rostoucí ekonomika. Růst však nemusí trvat věčně a uvědomujete si, prosím, že tyto vaše sliby zejména, pokud se to týká mandatorních výdajů zatíží státní rozpočet na dlouhá léta dopředu?

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama