ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.04.2018 16:20:00

Svoboda vs. manipulace

Svoboda vs. manipulace

Nemohu se zbavit dojmu, že se jistá část politiků snaží na pozadí skandálu sociálních sítě Facebook vytvořit dojem, že je opět třeba regulovat svobodu slova.

 Že sociální média jsou zlem, které se nás snaží každou minutu manipulovat, a že je třeba proti této hrozbě bojovat jak mezinárodními regulacemi, tak uživatelským ignorováním.

Zřejmě si tito politici opět hrají na „dobrosery“, pochybují o schopnosti lidí vytvářet si svůj vlastní názor a svou vlastní frustraci z neschopnosti zaujmout veřejnost a srozumitelně prezentovat své názory schovávají za konspirační teorie o tom, že jsou voliči vlastně hloupí a nechávají se manipulovat sociálními sítěmi.

Na rozdíl od nich jsem přesvědčený o tom, že bychom neměli podléhat panice a připouštěn zbrklé zásahy establishmentu do doposud svobodného online prostředí. Vždyť už sám Facebook vnitřně reguluje kdeco a jakýkoliv kontroverzní názor je ihned předmětem hromadného udávání a následného mazání.

Měli bychom se spíš zaměřit na to, abychom sami sebe a především naše děti vychovávali k mediální a informační gramatnosti, abychom podporovali zdravý úsudek, schopnost analyzovat informace, být zvídavý a nebát se vytvářet a prezentovat vlastní názor.

Jedině tak dlouhodobě zabráníme sofistikovaným marketingovým pokusům oblbnout voliče. A to nejen prostřednictvím sociálních sítí, ale třeba i nedosažitelnými sliby či tupou zamilovaností do diktátorského vůdce.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama