Česká pirátská strana

Internet je naše moře!
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.04.2018 8:36:00

Pražské zastupitelstvo si neschválilo program. Kvůli Libeňáku

Pražské zastupitelstvo si neschválilo program. Kvůli Libeňáku

Po dvouhodinové debatě, která se týkala především Libeňského mostu, se pražské zastupitelstvo včera rozhodlo neschválit program vlastního zasedání. Zasedání tak předčasně skončilo.

 Zastupitelé za Piráty se hlasování o programu zdrželi, jelikož nesouhlasili s pořadím jednotlivých bodů. Podle návrhu zastupitele ODS Ondřeje Martana měl být bod o Libeňském mostě zařazen jako první. Občané by tak neměli šanci se do diskuze zapojit, neboť by se projednávání uskutečnilo již v poledne. Aby byl Libeňský most zařazen jako první bod programu hlasovali zejména zastupitelé z řad ČSSD, TOP 09, ODS a dvanáct zastupitelů z hnutí ANO.

Rovněž měla být projednána i petice Auto*Matu k legalizaci cyklistiky na území Prahy 1. Tu jsme chtěli peřadit na 16:00, aby se do ní mohla veřejnost zapojit. Koalice však náš návrh neschválila, stejně jako řadu ostatních. „Domníváme se, že tento postup je pohrdáním občanů Prahy, kteří musí chodit do práce a nemohou se účastnit zasedání zastupitelstva v čase, kdy většina z nich musí být v zaměstnání,“ dodává Ondřej Kallasch, pražský zastupitel za Piráty.

Piráti dlouhodobě prosazují, aby se petice občanů vždy zařazovaly jako pevný bod v odpoledních hodinách.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama