ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.09.2011 15:11:39

Propad konkurenceschopnosti otočí strategie ministerstva

Propad konkurenceschopnosti otočí strategie ministerstva

Propad konkurenceschopnosti dle Světového ekonomického fóra otočí strategie ministerstva.

Další propad ČR v žebříčku mezinárodní konkurenceschopnosti zastaví a otočí Strategie připravená Ministerstvem průmyslu a obchodu. "Aktuální výsledky Světového ekonomického fóra, ve kterých si České republika pohoršila o další dvě pozice, potvrzují, že naše rozhodnutí připravit návod, jak konkurenceschopnost zlepšit, přišlo právě včas," zdůrazňuje ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek.

Byla to právě mimo jiné i dlouhodobě se zhoršující pozice České republiky v hodnocení Světového ekonomického fóra, která podle ministra Kocourka přiměla Ministerstvo průmyslu a obchodu vypracovat Strategii mezinárodní konkurenceschopnosti. Její podobu, včetně několika desítek zcela konkrétních projektů, které mají naše postavení zlepšit, zveřejnili v červenci předseda vlády Petr Nečas spolu s ministrem Kocourkem.

"Úspěch zemí, které v minulosti úspěšně zavedly vlastní strategie zaměřené na posílení konkurenceschopnosti, nás přesvědčuje o tom, že podaří-li se České republice zrealizovat všechna opatření navrhovaná v naší Strategii mezinárodní konkurenceschopnosti, nejenom, že se náš další propad zastaví, ale Česká republika se do konce tohoto desetiletí dostane mezi dvacítku nejlepších zemí světa," připomenul ambiciózní cíl strategie ministr Kocourek.

"Myslím, že správná cesta musí nutně vycházet z pochopení očekávání trhů a investorů. Tedy, za prvé musí být zřetelná záruka vlády za předvídatelnou a zodpovědnou politiku, která bude respektovat to, čemu se říká ekonomický fundament. Onou druhou zprávou, na kterou firmy čekají, je čitelná, zřetelná a přesvědčivá schopnost vlády dlouhodobě zlepšovat svou konkurenční schopnost, provádět nezbytné reformy směřující do podnikatelského prostředí, služeb státu, institucí a do inovacemi taženého růstu ekonomiky," zdůrazňuje ministr Kocourek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama