ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,85. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.05.2018 16:33:00

Miloš Zeman – nejlepší reklama na monarchii

Miloš Zeman – nejlepší reklama na monarchii

...s přihlédnutím k prohlášení Koruny České

 Konzervativní strana, s přihlédnutím k Tiskovému prohlášení Koruny České (monarchistické strany Čech, Moravy a Slezska) k posledním excesům hlavy státu a vrcholící krizi současného politického zřízení z 6. května 2018 (viz příloha), konstatuje, že tak jako bývá pokleslý, nedůstojný monarcha nejlepší reklamou na republiku, je současný president České republiky ing. Miloš Zeman nejlepší reklamou na monarchii.

Za Konzervativní stranu

Jan Kubalčík
předseda

11. května 2018

Tiskové prohlášení Koruny České (monarchistické strany Čech, Moravy a Slezska)
k posledním excesům hlavy státu a vrcholící krizi současného politického zřízení

6. května 2018

Koruna Česká, průběžně sledujíc jednání, chování a výroky ing. Zemana v jeho ústavní funkci

  • konstatuje, že opakované vyzrazování informací tajných služeb médiím současným prezidentem (naposledy informace o bojových látkách zkoumaných naší armádou) představuje pro naši zemi nejen bezpečnostní riziko, ale způsobuje i poškození pověsti českého státu v zahraničí, když zpochybňuje naše spojenectví se členem NATO (Spojené království Velké Británie a Severního Irska) a napomáhá šíření ruské propagandy.
  • Připomíná z poslední doby rovněž nátlak aparátu prezidenta republiky na ministra spravedlnosti ve věci o vydání ruského hackera, což bylo jasné vybočení z mezí daných hlavě státu naší Ústavou a zcela nezakryté působení ve prospěch cizí mocnosti.
  • shledává působení ing. Zemana zcela ostudným, věcně nekompetentním a protikladným se závazky vůči našim spojencům a tím ohrožujícím životní naše státní zájmy.
  • Stav, který by ve standardní demokracii s fungující dělbou moci nutně znamenal aktivaci čl. 65, odst. 2 Ústavy (ústavní žaloba proti prezidentu republiky k Ústavnímu soudu, a to pro velezradu nebo pro hrubé porušení Ústavy nebo jiné součásti ústavního pořádku) by v našem případně (i kdyby se na tomto postupu shodly obě komory Parlamentu a Ústavní soud jim dal zapravdu) nevedl k faktickému zlepšení, když část pravomocí současného prezidenta by přešla do rukou premiéra, který sice zvítězil ve volbách, ale kromě toho, že je trestně stíhán, není déle než 1 roku po volbách schopen sestavit vládu s důvěrou Poslanecké sněmovny; další část pravomocí by přešla do rukou předsedy Poslanecké sněmovny ze stejné politické strany; a poslední kompetence by získal předseda Senátu, ze strany, jež s vítěznou stranou dlouhodobě neúspěšně o sestavení vlády vyjednává.

Konstatujeme, že shora popsané skutečnosti svědčí o neopravitelných vadách našeho ústavního systému a vyzýváme k široké celospolečenské diskusi o změně státního zřízení s cílem ukončit bezmála stoleté neúspěšné experimentování s režimem republikánským.

Systémové řešení, jak zajistit, aby hlavou státu byla osoba hájící zájmy státu bez ohledu na volební období, osoba s vrozenou noblesou, dlouhodobě připravovaná na výkon takové funkce, s přirozenými vazbami na nejvýznamnější osobnosti evropské a světové politiky, je návrat formy našeho státu k parlamentní monarchii a povolání legitimního panovnického rodu na Pražský hrad, tradiční sídlo českých králů.

V Praze dne 6. 5. 2018

Předsednictvo Koruny České (monarchistické strany Čech, Moravy a Slezska

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama