Oldřich Bubeníček

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.05.2018 21:32:00

Vychováme pokračovatele poselství a tradice Přemysla Oráče

Vychováme pokračovatele poselství a tradice Přemysla Oráče

Pocta práci zemědělců u pomníku Přemysla Oráče ve Stadicích

V sobotu 12. května se na prostranství národní kulturní památky Královské pole s pomníkem Přemysla Oráče ve Stadicích uskutečnilo již 14. setkání zemědělců a mladé zemědělské a lesnické generace. Celodenní akci s bohatým kulturním programem a staročeským jarmarkem navštívilo více než tisíc zájemců, zejména rodiče s dětmi. Věnce a kytice k pomníku položil hejtman Oldřich Bubeníček a další členové vedení kraje, agrární komory a obce Řehlovice.

Tato tradiční akce není jen připomenutím pověsti o povolání Přemysla kněžnou Libuší na královský stolec ze severu Čech do Prahy a o počátku české státnosti a založení rodu Přemyslovců, ale i příležitostí vzdát poctu zemědělcům a všem, kteří se starají o půdu, lesy, o pěstování plodin, o chov užitkových zvířat, o potravinářství a gastronomii.

„Jsem rád, že dnešní akci využily jako příležitost prezentovat své výsledky krajské střední školy, které připravují budoucí zemědělce, potravináře a lesníky. Přeji těmto našim školám, aby se jim dařilo získávat žáky, kteří budou pokračovateli poselství a tradice Přemysla Oráče, zosobňující české zemědělství, a najdou své uplatnění právě v našem kraji“ řekl při začátku akce hejtman Oldřich Bubeníček.

O zahájení se postaral slavnostní průvod z Řehlovic k památníku. Po položení věnců a kytic k pomníku byla zasazena na Královském poli památná lípa, která bude letošní ročník přemyslovských oslav připomínat dalším generacím. Na dvaadvacet dobových stánků tvořilo staročeský jarmark, kde byly k ochutnání regionální produkty, mohli jste si koupit řemeslné výrobky i sazenice. Ve Stadicích nechyběly ukázky dobové i současné zemědělské techniky, orby i ukázky sokolnictví. Na pódiu se vystřídala během dne řada účinkujících s hudebními i tanečními vystoupeními. Publikum zaujalo zejména profesionální vystoupení teplických konzervatoristů.

Celou akci pořadatelsky a finančně podpořil Ústecký kraj, Krajská agrární komora ÚK a obec Řehlovice. Ústecký kraj též zajistil významné posílení železniční dopravy do Stadic.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama