MUDr. Přemysl Sobotka

senátor v letech 1996-2016
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.05.2018 14:32:00

Kraj má povinnost starat se o své nemocnice

Kraj má povinnost starat se o své nemocnice

Liberecký kraj podpoří zdravotnická zařízení částkou 44 milionů korun

V listopadu byla schválena finanční podpora pro vybraná lůžková zdravotnická zařízení v Libereckém kraji. Původní částka 39 milionů korun je po odsouhlasení radou kraje navýšena o dalších 5 milionů. Celkových 44 milionů korun má za cíl zabezpečit kvalitní zdravotnickou péči.

„Vítám podporu investic do našich nemocnic. Jsem si vědom toho, že ne vždy mohou být všichni plně spokojeni. Kraj má však základní povinnost starat se o své nemocnice, zejména v Liberci a České Lípě, a až poté přichází na řadu nemocnice v Jablonci nad Nisou a Jilemnici,“ uvedl náměstek hejtmana pro resort zdravotnictví Přemysl Sobotka.

Finanční podporu dostanou tzv. páteřní nemocnice zřizované obcemi nebo krajem. Mezi ně patří Krajská nemocnice Liberec, a.s., Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s., Nemocnice Jablonec nad Nisou, p.o. a Masarykova městská nemocnice v Jilemnici.

Finanční prostředky mohou nemocnice výlučně využít na investiční projekty, které přímo vedou k poskytování kvalitnější, efektivnější a bezpečnější zdravotní péče.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama