Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.09.2011 14:40:42

Jsme určeni k likvidaci?

Jsme určeni k likvidaci?

Vyjádření poslankyně Parlamentu ČR Miloslavy Vostré k dnešnímu jednání Poslanecké sněmovny.

Vláda dnes zaútočila na budoucnost nás a našich dětí. Koalice vládních stran dnes nekompromisně zaútočila na naši budoucnost. Sociální demokracie nemá argumenty, proč nesouhlasit, nedokáže prosadit, co chce sama, a tak se raději schovala pod plakát. Byla to komedie. Bohužel tragikomická. Jediné, co dnes odsouhlasila sněmovna, je vytvoření odbytiště na vládní dluhy. Každý z nás bude půjčovat státu a některým politikům to umožní, aby se mohlo i nadále krást ve velkém. Velké firmy a banky budou od nynějška tlačit na to, aby se stát co nejvíce zadlužoval. S argumentem zadlužení pak bude postupně likvidován sociální stát. Jak to? Hned to vysvětlím. Státem kontrolované důchodové fondy mají nařízenou konzervativní strategii investování. Nakupují proto státní dluhy. Když už jsou všechny důchody kryty státními dluhy a nikoli penězi vybranými od občanů a přerozdělenými od bohatých k chudým, mladých ke starým, zadlužený stát musí začít šetřit, aby měl na splácení dluhů. Kde začne šetřit? Vidíme, co mezinárodní instituce ovládané nadnárodními společnostmi radí Řecku. Privatizujte klíčové státní podniky. Osekejte sociální systém. Snižte důchody vyplácené ze státního pilíře. Zvyšte daně všem. Co mají tato opatření společného? Všechny dopadnou na většinu občanů, kteří mají nižší než průměrný plat a jsou likvidací sociálního státu, který byl vydobyt generacemi před námi. Z občana se opět stane nevolník závislý na bohatých a mocných. Je nutné to vše zničit, aby se muselo začít znovu?

Vláda je pevně rozhodnuta. Zvýšení DPH, omezení moderní lékařské péče, zvýšení zdravotních daní, snížení sociálních dávek a podpor. Vše buď nevědomě či vědomě směřuje k jedinému: likvidace sociálního státu.

Miloslava Vostrá, poslankyně Parlamentu ČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama