Ing. Jitka Volfová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.05.2018 17:03:37

Hasiči z Libereckého kraje budou cvičit v bývalém vojenském prostoru Ralsko

 Hasiči z Libereckého kraje budou cvičit v bývalém vojenském prostoru Ralsko

Tisková zpráva Libereckého kraje

Rozvoj a zdokonalení připravenosti integrovaného záchranného systému. To je cílem memoranda, které umožní Hasičskému záchrannému sboru Libereckého kraje (HZSLK) bezplatně využívat budovy v bývalém vojenském prostoru Ralsko k taktickým cvičením. Memorandum schválila Rada Libereckého kraje. Hlasovat o něm ještě bude krajské zastupitelstvo.

„Kraj má samozřejmě zájem na tom, aby byly všechny složky integrovaného záchranného systému co nejlépe připraveny k zásahu v případě živelných katastrof a dalších mimořádných událostí. Proto nás také velice těší, že Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje projevil zájem pořádat v bývalém vojenském prostoru Ralsko cvičení,“ říká statutární náměstkyně hejtmana pro řízení ekonomiky, správy majetku a informatiky Jitka Volfová.

Kraj dlouhodobě hledá pro bývalý vojenský prostor, jehož část má ve vlastnictví prostřednictvím Krajské správy silnic Libereckého kraje (KSSLK), vhodné využití. Nyní zde probíhají demolice starých budov s cílem udělat z tohoto  prostoru čisté a bezpečné území. „Současný stav však hasičům vyhovuje. Dokonce v memorandu počítáme s tím, že nám v rámci cvičení pomohou některé, k tomuto účelu předem určené, budovy zdemolovat. Kraji tak ušetří další peníze,“ doplňuje náměstkyně Volfová.

Dle memoranda mezi Libereckým krajem, KSSLK a HZSLK každé cvičení smluvně zajistí smlouva o výpůjčce, která konkrétně upraví podmínky cvičení v areálu. „Memorandum bude uzavřeno na dobu neurčitou. Bývalý vojenský prostor sice má turistický a podnikatelský potenciál, tak daleko ale bohužel ještě nejsme. Je proto dobře, že bude mít na čas alespoň nějaké uplatnění,“ uzavírá náměstkyně.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama