ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.05.2018 8:36:00

Proč chce stát zrušit matriky?

Proč chce stát zrušit matriky?

Ministerstvo vnitra se asi zbláznilo. Je pro mne absolutně nepřijatelné, aby stát rušil matriky na malých obcích.

 Tím by totiž pouze zarazil další hřebíček do rakve životu na venkově. Místo toho, aby se stát staral o to, jak zabránit vylidňování venkova, tak přichází s devastujícími nápady. Nejdříve stát zavalí starosty nesmyslnou byrokracií, snaží se z nich udělat tajemníky národních výborů, pak díky EET a zákazu kouření zavře nejednu hospodu, díky čím dál složitějšímu papírování a nekonečným kontrolám a inspekcím postupně likviduje malé venkovské obchody, aby nakonec připravil občany těch nejmenších obcí i o tu základní agendu, kterou mohli ještě vyřizovat u sebe doma, aniž by museli kamkoliv dojíždět.

Obrátím se proto nejen na ministerstvo vnitra, ale také na celou vládu, a budu apelovat na zastavení tohoto záměru, který je o to skandálnější, že s ním přichází kabinet, který stále ani nemá důvěru Poslanecké sněmovny. A jsem rád, že v tomto ohledu táhneme za jeden provaz jak s Akademií samospráv, tak Sdružením místních samospráv. Tento boj za malé obce a ochranu samosprávy před státní zvůli prostě nevzdáme.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama