Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.05.2018 10:28:10

Jsem v šoku. Tomio Okamura podporuje příliv islamistů do ČR

Jsem v šoku. Tomio Okamura podporuje příliv islamistů do ČR

Můj názor na šéfa Strany přímé demokracie je dlouhodobě konzistentní. Tomio Okamura je pro mě pouhý populista v nejhorším smyslu slova, který manipuluje a zneužívá přirozený strach lidí o jejich bezpečnost a budoucnost.

 Přitom to není tak dávno, co se sám hlásil k ODS a TOP 09, chtěl zaměstnávat cizince, protože prý pracují lépe než Češi, byl porotcem na Miss Expat a pěl chválu na islám, když šla jeho tehdejší partnerka do mešity zahalená v šátku. Na jeho názorové veletoče jsem tak už poměrně zvyklý, přesto mě nyní zaskočil. 

Spojencem SPD v Itálii je Liga severu, která by nyní měla s populistickým Hnutím pěti hvězd sestavit novou vládu. Okamura se nad jejich zvolením rozplýval nadšením, považoval to za obrovský úspěch a všude tvrdil, že je to skvělá zpráva pro celou Evropu. 

Obě strany jsou ale přitom k migraci mnohem benevolentnější než celá Evropská unie, která chtěla v rámci povinných, a dodávám nesmyslných, kvót rozdělovat pouze žadatele o politický azyl, tedy skutečné uprchlíky před válkou a dalším ohrožením života. Ony však hlásají mohutné přerozdělování uprchlíků z Itálie všem členským zemím EU bez ohledu na to, zda se jedná o lidi utíkající před nebezpečím nebo jen ekonomické migranty. Pokud tedy strany vládu sestaví, opět se jen zvýší tlak na přijímání tisíců běženců včetně potenciálních radikálních islamistů.

Takže teď nevím, mám Okamurovo nadšení pro obě strany považovat za další „změnu názoru“ nebo opět jen prokázal, že přezdívka Pitomio je víc než trefná?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama