Mgr. Helena Langšádlová

  • TOP 09
  • ministryně pro vědu a výzkum a inovace
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.05.2018 13:12:00

Jste tak velký demagog, nebo máte tak hluboké neznalosti?

Jste tak velký demagog, nebo máte tak hluboké neznalosti?

Projev na 13. schůzi Poslanecké sněmovny 24. května 2018 k důsledkům závazků a migračních rizik, které vyplývají z podpisu Marrákešského protokolu ministrem vnitra

 Pane místopředsedo prostřednictvím pana místopředsedy,

nevím, jestli mám říci, že jste tak velký demagog nebo máte tak hluboké neznalosti. Jistě víte, že od doby podepsání Amsterodamské smlouvy, to znamená od roku 1997, je společná migrační a azylová politika, resp. sdílená.

Já chci upozornit jenom na to, že to usnesení, které, jak říkáte, je tak jednoduché, je naprosto v rozporu se smlouvami, ke kterým jsme přistoupili už při vstupu do Evropské unie. To, co se vám zdá tak jednoduché, tak je poněkud komplikovanější a vy to buď nevíte a pak máte zásadní neznalosti, nebo to dobře víte a pak - omlouvám se - prostřednictvím pana předsedajícího, jste zkrátka demagog. Možná obojí.

Je faktem, že spoustu věcí v oblasti migrace musíme řešit společně a faktem je také to, že jenom díky společným postupům se dnes téměř na nulu dostala migrace ve srovnání s tím, co bylo kolem roku 2016 jak ve Středozemí, tak na Východě. Podívejte se na ta čísla a díky čemu to je. To je díky naší společné evropské politice.

Vy si opravdu myslíte, že toto mohou řešit jednotlivé státy? Vy opravdu neznáte závazky, které vycházejí z Amsterodamské smlouvy? Vy nevidíte, že to usnesení, které jste tady přednesl s interpretací, že to není žádný problém, že je v rozporu s Amsterodamskou smlouvou a že je to smlouva, která byla platná už při našem vstupu? Jak je tohle možné? Ano, evropská politika musí být společná. My k ní máme aktivně přispívat a musí být společná i v této oblasti.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama