Komunistická strana Čech a Moravy

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.06.2018 6:34:00

Trvale je veden útok na Benešovy dekrety

Trvale je veden útok na Benešovy dekrety

Prohlášení KSČM k akcím tzv. smíření v Brně a Praze

 V posledních dnech opět výrazně stoupl tlak ze strany Sudetoněmeckého krajanského sdružení na Českou republiku. Není jistě náhodou, že názory a cíle landsmanšaftu hlásané jeho představiteli, zejména Berndtem Posseltem, o tzv. usmíření mezi národy Němců a Čechů, obsahují výrazný požadavek revize, ze strany České republiky, pohledu na poválečné uspořádání Evropy a především odsun Sudetských Němců z poválečného Československa. Trvale je veden útok na Benešovy dekrety. Požadavek jejich zrušení je často spojován s požadavky politickými a majetkovými. Není také zdaleka náhodou, že tyto myšlenky nachází výraznou podporu u české krajní pravice, KDU-ČSL a TOP 09. KSČM je touto situací výrazně znepokojena.

Výroky, které tento rok zazněly na srazu sudetoněmeckého landsmanšaftu, průběh festivalu Meeting v Brně, jehož součástí je tzv. „Pouť smíření“ a dále celodenní festival pod názvem „Most 20.0“ k 20.výročí působení Českoněmeckého fondu budoucnosti nijak nepřispívají k rovnoprávné spolupráci německého a českého národa. Osobní účast Berndta Posselta, předsedy Sudetoněmeckého landsmanšaftu na těchto akcích a přímé zapojení vedení měst Prahy a Brna do těchto akcí, jsou výrazným útokem na českou historii a státnost. Je to akt pošlapání pravdy o porobě českého národa, rozbití Československého státu a jeho nacistické okupace. Vláda české republiky nesmí tyto skutečnosti přehlížet. KSČM proto důrazně protestuje proti konání těchto akcí tzv. smíření v Brně a Praze, proti neustálému přepisování naší historie.

Stanislav Grospič
místopředseda ÚV KSČM

Vojtěch Filip
předseda ÚV KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama