Mgr. Jan Korytář

  • BPP
  • Liberec
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,95. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.06.2018 17:12:00

Nechutný boj o opravu Lesního koupaliště vrcholí

Nechutný boj o opravu Lesního koupaliště vrcholí

Vyjádření náměstka primátora města Liberce Jana Korytáře k zablokování dokončovacích prací na Lesním koupališti

 Přes mou veškerou snahu existuje jisté nebezpečí, že Lesní koupaliště nebude 1. července otevřeno pro veřejnost. Už podruhé se totiž podařilo na Radě města primátorovi Batthyánymu, náměstkovi Kyselovi a dalším dvěma radním za ex-ANO zablokovat uvolnění finančních prostředků ve výši 1 050 000 Kč bez DPH na dokončení stavebních prací na Lesním koupališti. Stále se přitom pohybujeme v radou schváleném limitu 8 milionů korun.

Zástupci ex-ANO hlasovali proti uvolnění peněz na rychlejší zadání zakázky, kterou jsem navrhnul z časových důvodů a z důvodů vytíženosti dodavatelských firem. Předmětem této zakázky bylo provedení drobných stavebních prací a instalace doplňků jako jsou nové lavičky, koše, odstranění starého a zbudování nového oplocení dle plánovaného projektu. Peníze mohly být už před cca 3 týdny uvolněny a dokončovací stavební práce mohly pokračovat. Bohužel na jednání Rady města chyběli naši bývalí kolegové, na minulé Zuzana Kocumová, na poslední zase náměstek Langr. Hlasování o této zakázce tak vždy dopadlo 4:4, protože zástupci ex-ANO vždy hlasovali proti, tudíž peníze nemohly být uvolněny a zakázka zadána. Důvod? Je to prosté, blíží se volby a Změna nesmí mít žádné výsledky a žádný úspěch, přesně podle rčení, když chcípla koza mně, tak ať chcípne taky sousedovi.

Jsem ale zvyklý v jakékoliv situaci vždy hledat cesty, jak ji vyřešit, takže pokud nenastanou žádné další nepředpokládané komplikace, lesní koupaliště bude na prázdniny otevřené, i kdyby to mělo být trochu jinak, než jak jsme původně plánovali.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama