Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.06.2018 22:37:00

Merkelová zakázala Babišovi Okamuru - píší německá média

Merkelová zakázala Babišovi Okamuru - píší německá média

Komentář na facebookovém profilu k informacím o rozhovoru Andreje Babiše s kancléřkou Angelou Merkelovou

 Deník Die Tageszeitung informoval o rozhovoru Andreje Babiše s německou kancléřkou Angelou Merkelovou, který se odehrál letos na jaře, kdy byla na stole také varianta, že Babiš sestaví vládu ve spolupráci s SPD a vláda by tedy prosazovala také program SPD. Rozhovor se týkal Tomia Okamury a SPD. Angela Merkelová prý Babiše varovala, aby s Okamurou nespolupracoval, protože jde prý o „krajně pravicového politika“, před nímž se budou mít ostatní evropští politici na pozoru. Vláda s SPD by znamenala prosazování striktní protiimigrační, protiislámské a protibruselské politiky a prosazení zákona o referendu. Znamenala by politiku, která hájí české národní zájmy, a nikoliv zájmy Německa a Bruselu. A Andrej Babiš poslechl příkaz německé kancléřky.

Německá média dále dodávají, že si někteří lidé dobře pamatují jedno ráno v polovině dubna v Poslanecké sněmovně, kdy byl Babiš naprosto rozhořčen. Jeho špatná nálada prý souvisela právě s tímto rozhovorem, který krátce před tím vedl Babiš s Angelou Merkelovou. V tomto rozhovoru prý Merkelová také Babiše varovala, aby si držel odstup od Tomia Okamury. Babiš nyní popírá, že by kdy k takovému telefonickému rozhovoru došlo.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama