Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.06.2018 16:44:00

Přestaňte už konečně lhát a manipulovat s lidmi

Přestaňte už konečně lhát a manipulovat s lidmi

Komentář na facebookovém profilu k informacím o SPD v médiích

 Je opravdu pozoruhodné, jak novináři neustále lžou a manipulují s informacemi - například neustále schválně píší, že SPD je součástí nějaké hlasovací koalice s hnutím ANO a KSČM, jen aby nás poškodili. Realita je přitom úplně jiná - SPD hlasuje vždy pouze v souladu s naším volebním programem a stává se pochopitelně, že se některá hlasování protnou s jinými stranami.

Když se hlasovalo o dalším navyšování počtu českých vojáků v zahraničních misích, tak poslanci SPD hlasovali PROTI – tedy zcela opačně než poslanci hnutí ANO. Když se hlasovalo o našem návrhu na zrušení EET pro malé živnostníky a nahrazení paušální daní jako je tomu v Německu, tak poslanci hnutí ANO hlasovali proti našemu návrhu, jelikož oni nepodporují živnostníky.

A naopak když ODS chtěla prosadit do vedení Sněmovny na post místopředsedy svého předsedu Petra Fialu, tak se ODS spojila v hlasovací koalici s hnutí ANO a společně si Petra Fialu prohlasovali. Bez hlasů poslanců SPD. A takových příkladů je spousta.

Co z toho všeho vyplývá? SPD nikdy nehlasovalo a ani nebude hlasovat v rozporu s naším programem. A to, že hledáme pro naše návrhy podporu jiných stran, abychom je prosadili, je pro nás přirozená politická práce.

Nejsme destruktivní negativistickou stranou, které bude jen nadávat a kritizovat – to předvádí ČSSD, ODS, Piráti, KDU-ČSL, STAN či TOP09. My v SPD pracujeme a chceme prosadit více peněz pro slušné lidi, více bezpečí a spravedlnosti. A jsme rádi, když návrhy v souladu s naším programem podpoří i jiné strany, protože je jinak nemáme šanci prosadit – potřebujeme 101 hlasů, ale sami máme 22.

A novinářům můžu jen vzkázat to samé dokola – přestaňte už konečně lhát a manipulovat s lidmi.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama