Ing. Aleksandra Udženija

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • bydlení
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.06.2018 21:20:21

ANO šikanuje podnikatele a živnostníky. Zavedení 3. a 4. vlny EET odmítáme

ANO šikanuje podnikatele a živnostníky. Zavedení 3. a 4. vlny EET odmítáme

Vláda zítra projedná zavedení třetí a čtvrté vlny EET. Podle 1. místopředsedkyně ODS Alexandry Udženija tak hnutí ANO pokračuje v šikaně podnikatelů a živnostníků.

Občanští demokraté podle ní takový návrh nepodpoří, naopak navrhnou zrušení celého systému elektronické evidence tržeb.

„Zavádění třetí a čtvrté vlny EET jen dokazuje, že chce hnutí ANO pokračovat v šikaně podnikatelů a živnostníků. Ústavní soud zrušil právě tu část zákona o EET, která se náběhu třetí a čtvrté vlny týká. Jako jeden z hlavních argumentů uvedl Ústavní soud přiměřenost regulací a legislativy. EET ale přiměřená není. Obzvlášť vůči živnostníkům, kterých se má ve třetí a čtvrté vlně týkat. Jediným správným řešením, které povede k lepšímu výběru daní, je přehledný a jednoduchý daňový systém a nízké daně – přesně to, co ODS nabízí a aktivně prosazuje v Poslanecké sněmovně. Další fázi EET nepodpoříme, místo toho navrhneme zrušení celého systému evidence tržeb,“ uvedla první místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama