Bc. Libor Hadrava

  • ANO 2011
  • Praha 13
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.06.2018 11:17:00

Chování na internetu rodiče nikdy nemohou stoprocentně kontrolovat

Chování na internetu rodiče nikdy nemohou stoprocentně kontrolovat

Začal 5. ročník projektu Kraje pro bezpečný internet.

V rámci projektu Kraje pro bezpečný internet (KPBI) mají žáci a studenti pražských základních a středních škol opět možnost prostudovat e-learningové kurzy a shlédnout nová videa na stále aktuálnější téma bezpečného chování na internetu. Poté si mohou své znalosti vyzkoušet v soutěžním kvízu.

Cílem projektu je upozornit zejména děti a studenty na nástrahy spojené s užíváním počítačů, tabletů a chytrých mobilních telefonů a cestou prevence tato nebezpečí minimalizovat. Soutěžní kvízy určené pro děti a mládež, stejně jako všechny e-learningové kurzy, jsou umístěny ZDE.

„Největším bezpečnostním rizikem pro děti a mladistvé je jejich nedostatek zkušeností v řadě praktických i sociálních oblastí. Jejich pohyb a chování na internetové síti rodiče nikdy nemohou stoprocentně kontrolovat. Je proto nanejvýše nezbytné, aby existovaly možnosti a nástroje, které jim umožní, aby se případným rizikům naučili sami předcházet. A nejlépe tím, že o nich budou zavčasu zpraveni a současně získají motivaci, aby se o nich chtěli dozvědět i vlastním přičiněním. Právě k tomu slouží projekt Kraje pro bezpečný internet, který dlouhodobě podporuji. A upřímně mě těší, že každý rok je o něj stále větší zájem,“ uvedl radní pro oblast bezpečnosti Libor Hadrava.

Soutěžit mohou žáci všech základních škol a studenti do 18 let každé střední školy. Stejně jako v předcházejících ročnících mají možnost se zapojit i do náročnějšího Kvízu PLUS a letos nově do soutěžního MINI PLUS. Úspěšní absolventi kvízů  budou každý měsíc  zařazeni do slosování o hodnotné ceny. V loňském roce se řešení kvízu účastnilo celkem 1428 žáků a studentů ze 43 pražských základních a středních škol.

Soutěžní kvíz pro děti a mládež potrvá do 31. října 2018.

K dispozici jsou také e-lerningové kurzy na téma bezpečného chování na internetu pro pedagogy a rodiče a videospoty pro seniory. Projekt Senior v kyberprostoru, který byl v loňském roce součástí projektu Kraje pro bezpečný internet, uspěl v soutěži o Nejlepší projekt prevence kriminality na místní úrovni pro rok 2017. 

Projekt Kraje pro bezpečný internet je výsledkem iniciativy Asociace krajů ČR ve spolupráci s krajskými koordinátory. Těmi jsou za hlavní město odbor informatiky MHMP ve spolupráci s  odborem zdravotnictví, sociální péče a prevence a odborem školství a mládeže. KPBI byl vyhodnocen Ministerstvem vnitra ČR jako nejlepší národní projekt Evropské ceny prevence kriminality za rok 2017.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama