Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.06.2018 10:06:00

Členové sociální demokracie rozhodli o vstupu do vlády

Členové sociální demokracie rozhodli o vstupu do vlády

Ve vnitrostranickém referendu, které proběhlo od 21. května do 14. června 2018, se členové ČSSD rozhodli pro vstup strany do vládní koalice s hnutím ANO a podporou KSČM.

 Referenda se zúčastnilo 64,74 % členské základny (11 404 hlasujících členů), což přesáhlo povinné kvórum 25 %. Pro vstup do vlády hlasovalo 58,53 % zúčastněných členů strany, proti bylo 40,20 % hlasujících. Zbytek, tedy 1,27 % odevzdaných hlasů, bylo neplatných.

„Chtěl bych poděkovat všem členům, kteří se vnitrostranického referenda zúčastnili a dali tak najevo, že jim není lhostejné směřování ČSSD a naší země. Během referenda jsem diskutoval s mnoha straníky důvody, proč bychom měli vstoupit do vládní koalice s hnutím ANO. Výsledek referenda a vysoká účast v něm mě těší.“ uvedl předseda ČSSD Jan Hamáček k výsledku referenda.

Referendum proběhlo na základě usnesení Ústředního výkonného výboru ze dne 26. dubna 2018. Součástí referenda byl i návrh koaliční smlouvy mezi ČSSD a hnutím ANO.
O výsledku referenda bude předseda ČSSD Jan Hamáček informovat předsedu hnutí ANO a premiéra Andreje Babiše. Předseda ČSSD dále předá jména kandidátů na ministra premiérovi, který je pak navrhne prezidentovi republiky Miloši Zemanovi.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama