ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.06.2018 10:52:00

Výsměch chudým lidem

Výsměch chudým lidem

Opravdu se nestačím divit tomu, co všechno se dá financovat z fondů EU. Tedy abych byl přesný – za co všechno se dají vyhodit peníze z fondů EU. Tragikomickým příkladem je kuchařka pro chudé.

 Nedivím se, že právě skupina osob, pro které je tato kuchařka určena, ji považuje za výsměch. Začínáme totiž tím, že ty nejchudší skupiny, které mají vařit z povadlé zeleniny a slupek, musí vlastnit počítač, aby si tuto online kuchařku mohly stáhnout.

Jakýkoliv masový pokrm (špagety, karbanátky, masové kuličky, rizoto, zapečené těstoviny nebo brambory a dokonce i gulášová polévka) se vytváří z masa v konzervě, která je mnohdy dražší než maso samotné, o výživové hodnotě ani nemluvě. O zvětralém vínu jako ingredienci v lednicích nejchudších by se asi také dalo polemizovat.

Kuchařka fakt stojí zato – prohlédl jsem si ji a považuji ji za výsměch chudým lidem. Na jedné straně by měli použít jako ingredience stonky z rajčat, slupky z mrkve, petržele a celeru, kořínky pórku, zdřevnatělé konce chřestu a tvrdé košťály brokolice (což ale znamená, že veškeré tyto potraviny musí lidé mít doma – tedy nechápu, proč mají používat jen slupky), aby hned na další straně našli recept, obsahující ingredience jako vejce, smetana, mléko, čokoláda, rum, pomerančová kůra, máslo apod. – které do kuchařky pro nejchudší příliš nepatří.

Tento počin by byl opravdu úsměvný, kdyby se peníze z fondů nedaly pro sociálně slabé skupiny využít daleko lepším způsobem.

Reportáž opravdu stojí za zhlédnutí (ZDE)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama