Mgr. Kateřina Valachová, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.06.2018 17:49:00

Pomocný slovník "sportovního prostředí"

Pomocný slovník "sportovního prostředí"

Komentář na facebookovém profilu k situaci ve sportu.

V souvislosti s některými výroky představitelů "sportovního prostředí" považuji za potřebné sestavit pomocný slovník, jak některým vyřčeným větám rozumět. Tedy:

"Sportovní prostředí" = Parta výborně placených funkcionářů ze špiček některých svazů či unií, určitě nezaměňovat za stovky tisíc nadšenců, kteří dělají pro sport za hubičku nebo rovnou zadarmo.

„Já si myslím, že ta dáma způsobila totální apokalypsu v českém sportu. Zničila to, co vznikalo spontánně v konsensu sportovního prostředí. “ = Dvacet let jsme si my, dobře placení funkcionáři, pěstovali kalnou vodu, aby na nás nebylo vidět. Dokonce i Sazku jsme dokázali položit na lopatky. A pak nám tu vodu někdo začne rázně čistit!

„Za obvinění České unie sportu proto mohou netransparentní podmínky, které nastavilo ministerstvo pod vedením ministryně Valachové.“ = Přestali jsme dostávat na ruku veřejné peníze bez veřejné kontroly. Tak jsme to zkusili jinak a oni nás ti zlí policisté klepli přes prsty.

„Když vzešla obvinění, všechnu vinu (Valachová) hodila na nás.“ = Když na ty naše čachry přišli, tak musíme najít jiného viníka. Variantní překlad: Já nic, já muzikant.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama