Mgr. Miluše Horská

  • BPP
  • Pardubice
  • místopředsedkyně Senátu
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.06.2018 8:35:00

Vliv lidí, kteří pohrdají demokracií, dnes sílí

Vliv lidí, kteří pohrdají demokracií, dnes sílí

1. místopředsedkyně Senátu Miluše Horská včera vystoupila na dvou pietních akcích. V areálu pankrácké věznice připomněla význam Milady Horákové a kritizovala jmenování vlády s podporou KSČM.

 „Milada Horáková byla příkladem vlastenkyně, příkladem poctivého člověka. Dnes by se jí na naši zemi nepohlíželo lehce. K moci se derou komunisté, kteří se nezdráhají tvrdit, že její přiznání bylo dobrovolné, a kteří si myslí, že Milada Horáková dělala „protistátní činnost“. Měli by přitom zde klečet a prosit o odpuštění. Vězme, že je mezi nimi stále ještě dost takových, kteří pohrdají demokracií. A jejich vliv sílí; tento pohled obzvlášť bolí,“ uvedla 1. místopředsedkyně Senátu v místě, kde byla Horáková před 68 lety popravena. Přepis projevu M. Horské najdete na webu Senátu ZDE.

Den památky obětí komunistického režimu si Miluše Horská dopoledne připomněla společně se stovkou účastníků u pomníku Olbrama Zoubka na pražském Újezdě. Už tam místopředsedkyně Senátu kritizovala rozhodnutí prezidenta jmenovat vládu opřenou o hlasy KSČM v Den památky obětí komunistického režimu. „Nechali jsme vše dospět příliš daleko. Trestní stíhání nelze přesouvat o čtyři roky jen proto, že se vztahuje zrovna na premiéra. Jsem tady za Senát, který má ještě zdravý rozum, sílu a ozývá se, ale jeho hlas není tak silný jako ten poslanecký. Mlčet ale nelze. Nechci komunisty u moci. Ani ty současné, ani ty, kdo s nimi vyli a dnes se k tomu nemají. Má země nesmí být znovu skanzenem podivné ideologie, která v ničem nedává logiku,“ uvedla nejvýše postavená žena Senátu. Také záznam tohoto vystoupení je na senátním webu (ZDE).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama