JUDr. Martin Netolický, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Pardubický kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.06.2018 10:13:00

Problém bude definitivně vyřešen po dostavbě dálnice D35

Problém bude definitivně vyřešen po dostavbě dálnice D35

Kraj pracuje s obcemi na zklidnění dopravy mezi Mikulčí a Svitavami.

V sále Rady Pardubického kraje bylo v úterý odpoledne podepsáno memorandum o spolupráci Pardubického kraje, Města Svitavy a obcí Javorník, Kukle a Mikuleč. Dokument má vést ke zklidnění dopravy na silnici II/366 v úseku Svitavy - Mikuleč. Cílem připravovaných opatření je chránit občany i silnice před negativními vlivy, které způsobují projíždějící kamiony a nákladní auta.

„Řada kamionů mířících od Litomyšle směrem na Brno využívá tuto silnici II/366 velmi hojně, ačkoliv její parametry rozhodně této zátěži neodpovídají. K celému problému musíme přistoupit systematicky, a proto jsem rád, že se nám podařilo s příslušnými obcemi domluvit na společném postupu. Realizace opatření na této trase je pouze počátek. Problém jako takový bude vyřešen definitivně po dostavbě dálnice D35, která je v tomto úseku zatím v nedohlednu,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Občané na trase jsou se současným stavem dlouhodobě nespokojeni, a proto chceme vzhledem k tomu, že se jedná o silnici v majetku Pardubického kraje, najít společnou shodu a v rámci našich možností dotčeným obcím pomoci,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Memorandum jako takové vzniklo na základě iniciativy náměstka hejtmana pro oblast dopravy Michala Kortyše, který na něm společně se Správou a údržbou silnic Pardubického kraje pracoval. „Nejprve jsme nechali zpracovat průzkum zatížení, ze kterého vychází studie navrhující bezpečnostních opatření v daném úseku. Pardubický kraj spolu s obcemi zajistí organizační a stavebně technická opatření k vybudování bezpečnostních prvků na silnici,“ informoval náměstek Michal Kortyš s tím, že tato silnice  je jednou z nejzatíženějších silnic II. třídy v rámci kraje a připravovaná opatření pomohou jak k vyšší bezpečnosti, tak větší plynulosti provozu. „Součástí opatření jsou například zpomalovací ostrůvky či úprava přechodů pro chodce. Chceme také zamezit odstavování kamionů na autobusových zastávkách. Jednou z variant je také vybudování vysokorychlostních vah před železničním přejezdem v úseku Svitavy – Javorník,“ dodal Kortyš.

Spokojenost s navrhovanými opatřeními vyjadřují také starostové na trase. „Na rozdíl od předchozích období se konečně začíná něco dít, a proto se sluší zástupcům kraje poděkovat. Věřím, že navrhovaná opatření skutečně pomohou dopravu přes naši obec zklidnit,“ řekl starosta Kukle Vlastislav Cach. Spolu s ním se setkání zúčastnil také starosta Svitav David Šimek a starosta Javorníka Zdeněk Bouška.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama