ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.06.2018 11:35:00

Tolerance alkoholu pro cyklisty i vodáky

Tolerance alkoholu pro cyklisty i vodáky

Cyklistům se opět přiblížila možnost, že si budou moci dát beztrestně pivo nebo sklenku vína.

 Na senátním výboru pro územní rozvoj jsem prosadil senátní návrh zákona, který jsem opětovně ve spolupráci s dalšími kolegy předložil a kterým usiluji o zavedení rozumné tolerance alkoholu u cyklistů na cyklostezkách, místních komunikacích a silnicích III. třídy do výše 0,5 promile.

Jsem rád, že pro tento návrh zákona hlasovalo 9 z 11 přítomných členů výborů, kteří zároveň podpořili pozměňovací návrh, kterým by se stejná tolerance rozšířila také např. na koloběžky nebo vodáky. Máme tedy nakročeno k tomu, aby Senát bohužel již napodruhé schválil tento zákon, který nás přiblíží k naprosto běžné praxi v Německu, Rakousku nebo Slovensku.

Falešná hra na svatoušky nikam nevede a navíc přece chceme, aby např. vinařské cyklostezky, do kterých se investovali stovky milionů korun, nesloužili k popíjení limonád, ale skutečně podporovaly rozvoj cestovního ruchu i lokální ekonomiku stejně, jako je tomu v sousedních zemích.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama