Josef Švarcbek

Chci s vámi hasit problémy společnosti
  • KSČM
  • Planá
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.07.2018 21:15:11

Bude předseda Filip bez vlasů?

Bude předseda Filip bez vlasů?

Bude předseda Filip bez vlasů?

 

Tak jsem si v posledních dnech přečetl výrok předsedy Ksčm Filipa, který zněl:

Člověk potřebuje mít primární důvěru. Opravu nechci tři roky něčemu přihlížet a rvát si vlasy, že jsem způsobil něco nepřijatelného,“ , v ten moment jsem začal mít obavu o vlasový porost předsedy. On má totož pravdu v tom, že důvěra je základ veškeré spolupráce a soužití. Pokud není v rodině, tak se rodina dříve či později rozpadne. Když není mezi politickými partnery, tak spolupráce ani nezačne, a když ano, tak rychle skončí. A v této situaci se nachází Vojtěch Filip. Chce důvěru od někoho, jehož životopis zcela jasně ukazuje, že má velký problém s dodržováním slibů a způsob jeho jednání není rovněž akceptovatelný v kooperující koalici. Jsou to prostě způsoby jednání velkého vlastníka a kapitalisty. Jak může předseda komunistické strany pracovat s něčím tak nejistým, jako je důvěra k ideovému protivníkovi? Jak se chce na něj spoléhat? Copak mu nestačila lekce s nominací poslance Ondráčka na předsedu komise GIBS? Nepochopitelné!

Že je předseda uražen není překvapivé. Jde tady přeci o ego, ale taky o peníze. Mít svého člověka v dozorčí radě Čezu jistě není špatné, zejména v době, kdy se bude rozehrávat v této firmě hra o dostavbu Dukovan a Temelína. A to už jsou velké peníze. Křeslo v radě má jistě svůj půvab. Je jen otázka, co by z toho půvabu měla strana a členové strany. Pravděpodobně vůbec nic, tedy kromě těch, co si budou šoupat kalhoty na těch lukrativních místech. Vlastně, straníci a občané by přeci jen něco měli, měli by jistotu, že budou za výstavbu jaderných bloků ručit. Ono se totiž bude stavět zařízení, které není zapotřebí a jehož návratnost je nejistá. Velké zisky by z toho měly dodavatelské firmy a pár lobbistů.

Jak situaci s nezvolením svého nominanta do dozorčí rady řeší nejvýše postavený komunista? Stěžuje si u prezidenta republiky. Běží za tatímkem, aby jej utěšil a pokáral toho zlobivého nespolehlivého brášku Babiše. Tak to je jednání představitele suveréní autentické levice. Co to je? Výraz slabosti nebo naopak síly? Nedostatek sebedůvěry či cti?

Obava o vlasový porost předsedy Filipa se pouze přidala k již existujícím obavám, které jsem měl již dříve. Obavu o to, zda je Ksčm ještě komunistická strana. Zda není náhodou jen béčkem ČSSD. Zda není k Babišovi moc servilní. Zda se dá politický vliv a důstojný život pro lidi vyobchodovat s miliardářem.

Mám obavu, že strana jde pod vedení předsedy Filipa špatným směrem. Již minulé volby nám to ukázaly. Mám obavu, že nám to potvrdí i ty následující komunální!

Pokud předsea protlačí 30.6. na ÚV spolupráci s menšinovou vládou Babiše, tak se můžeme skládat na paruku pro Vojtěcha Filipa. Ty vlasy si vytrhá, nebo mu je někdo vytrhá za to, že zradil členskou základnu a levicové voliče této republiky.



Dne 28.6.2018

Josef Švarcbek


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama