Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.07.2018 1:33:34

manželství a homosexuální páry - ano či NE

manželství a homosexuální páry - ano či NE

Krátkozraká blahosklonnost k těmto na první pohled humánním postojům a tendencím, tato snaha o pseudorovnost nás přibližuje k úplně jiným společnostem, o jejichž fungování nemáme nejmenší představu.

Paní kolegyně Maxové si upřímně vážím, ale v tomto s ní zásadně nesouhlasím. Institut manželství v našem prostředí nelze, dle mého soudu, zjednodušeně posuzovat pouze úzkým právním pohledem. Manželství je jistý symbol jedinečnosti vztahu mezi mužem a ženou, něčeho co má velmi významný hodnotový, kulturní, historický a etický rozměr, včetně čistě biologické funkce dané samotnou přírodou, zákony, jejichž význam nejsem zdaleka schopní dohlédnout. Na tom nemůže změnit nic ani skutečnost, že institut manželství část populace z těch či oněch důvodů porušuje. Institut manželství, aniž jsem věřící člověk, přirozeně považuji za základní, nosnou součást definice našeho civilizačního okruhu. Postupná demontáž těchto parametrů, definic či hodnot  v jejich obecné rovině (tedy neindividualizovaných) přispívá k tomu, že ztrácíme poslední záchytné hodnotové body a mimo jiné to přispívá k našemu dalšímu vnitřnímu oslabení v existenčním střetnutí s těmi, kdo náš způsob života nenávidí.. Krátkozraká blahosklonnost k těmto na první pohled humánním postojům a tendencím, tato snaha o pseudorovnost nás přibližuje k úplně jiným společnostem, o jejichž fungování nemáme nejmenší představu. Zcela logicky se pak nabízí otázka, kde tato líbivá legislativní "gesta" skončí, jak daleko (blízko) v čase je pak prosazení práva na mnohoženství, na mnohomužské, mnohohermafroditní relativizovaným manželstvím posvěcené vztahy. Je otázkou, kdy bude požadováno právo na soužití v adamitských, pedofilnich, sodomitských sektách (pseudomanželstvích). Kdy například bude prosazeno právo Šária a další "hodnoty" světa který je cca 400 let zamrzlý v čase, ve svém vývoji? Nijak si neošklivím lidi, kteří mají jiný pohled na věc a jinou sexuální praxi či orientaci než já. Jedním z mých skvělých učitelů v Austrálii byl homosexuál, mezi mými přáteli jsou homosexuálové. Ať už se to týká hetero či homo vztahů, nemám problém s tím to respektovat a chápat - s podmínkou, že to není v rozporu s obecnými normami slušnosti a s jejich stejným respektem k mé svobodě a právům. Nicméně odůvodnění návrhu novely, předložené paní kolegyní Maxovou považuji za poněkud zjednodušené a účelové - to, co je pravděpodobně "odpíráno" sexuálně odlišným menšinám, lze celkem jednoduše a efektivně vyřešit úpravou (úpravami) stávající legislativy o registrovaném partnerství - NIKOLI VŠAK DEVASTACÍ A DEGRADACÍ TISÍCE LET CHRÁNĚNÉHO INSTITUTU MANŽELSTVÍ JAKO SYMBOLU ČEHOSI NADMÍRU CENNÉHO A NEZBYTNÉHO PRO NÁŠ TYP SPOLEČNOSTI, NĚČEHO CO PŘESAHUJE INDIVIUÁLNÍ POSTOJE A TOUHY!!!
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama