ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.07.2018 10:02:00

Nedůvěryhodná vláda naši důvěru dostat nemůže

Nedůvěryhodná vláda naši důvěru dostat nemůže

Předsednictvo hnutí Starostové a nezávislí konstatuje, že vláda s podporou komunistů nemá a nemůže mít podporu hnutí, které odmítá podíl extremistických politických uskupení na vládě.

 Vláda je nedůvěryhodná programově i personálně.

Z hlediska programových priorit se tato vláda soustřeďuje na centralistické pojetí vládnutí a jde tak proti politickému programu STAN - tedy rozhodovat co nejblíže voličům a přesunout některé pravomoci místním a regionálním samosprávám.
Slibuje nesplnitelné (stovky kilometrů dálnic v místech, kde nejsou ani vykoupené pozemky) či už splněné (řidičáky na libovolném úřadu).

Z hlediska personálního hnutí STAN vadí trestně stíhaný premiér. Na důvěryhodnosti vládě nepřidává ani to, že ještě před tím, něž Babišův kabinet vůbec předstoupil před Poslaneckou sněmovnu se žádostí o vyslovení důvěry, měl problém se dvěma ministry: musel se rozloučit s ministryní-plagiátorkou a neshodne se na obsazení ministra zahraničí.

Absurdnost této vlády podtrhuje, že v jejím čele stojí trestně stíhaný premiér vedený na seznamu agentů StB, který veřejně prohlašuje, že chce více obchodovat s Ruskem a zrušit ekonomické sankce vůči němu.

Hnutí STAN nenašlo jediný důvod, pro který by Babišův kabinet, ve skutečnosti ale kabinet Miloše Zemana, mohlo podpořit.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama