ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.09.2011 16:13:16

Jednání s novým rektorem Masarykovy univerzity

Jednání s novým rektorem Masarykovy univerzity

Hejtman Michal Hašek se v pondělí 12. 9. 2011 v prostorách brněnského sídla krajského úřadu setkal s novým rektorem Masarykovy univerzity Mikulášem Bekem.

„Osobně jsem panu rektorovi poblahopřál k tomu, že ho prezident republiky jmenoval do funkce. Rekapitulovali jsme dosavadní spolupráci v oblasti podpory vědy, výzkumu a inovací. Hovořili jsme například o spolupráci v rámci Jihomoravského inovačního centra nebo o koordinaci mezi Masarykovou univerzitou a krajem v mezinárodních aktivitách. Oba jsme se shodli, že jde o nadstandardní spolupráci akademické sféry a regionální samosprávy, ve které budeme pokračovat. Dohodli jsme se na pravidelných konzultacích mezi vedením kraje a vedením univerzity. Navázat by na to mělo v říjnu pracovní jednání Rady Jihomoravského kraje a nového vedení Masarykovy univerzity. Chceme také koordinovat otázku získávání prostředků z Evropské unie pro region i Masarykovu univerzitu v období 2014 – 2020. Kraj bude připraven plně podporovat priority univerzity. Jako hejtman a předseda Asociace krajů si uvědomuji, jak to bude důležité, aby pokračovala jejich evropská podpora,“ řekl hejtman Michal Hašek.

V současnosti Jihomoravský kraj s univerzitou spolupracuje na řadě projektů, mezi nejvýznamnější patří především projekty v oblasti inovací, rozvoje vzdělání a vědy - INBIT (biotechnologický inkubátor), Moravian Science Centre Brno, realizace multifunkčního kulturně vzdělávacího centra v zámeckých jízdárnách v Lednici, Program SoMoPro apod.

Mikuláš Bek dosud na univerzitě působil na filozofické fakultě v ústavu hudební vědy jako prorektor pro strategii a vnější vztahy. Rektor MU Mikuláš Bek je členem Rady pro rozvoj lidských zdrojů JMK.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama