Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.07.2018 16:38:00

ČSSD navrhne do čela ministerstva práce a sociálních věcí Janu Maláčovou

ČSSD navrhne do čela ministerstva práce a sociálních věcí Janu Maláčovou

Předseda ČSSD Jan Hamáček navrhne do funkce ministryně práce a sociálních věcí ředitelku tamního odboru rodinné politiky a politiky stárnutí Janu Maláčovou.

 Nahradí tak Petra Krčála, který v nejbližší době podá demisi do rukou předsedy vlády Andreje Babiše.

„Před několika minutami jsem hovořil s panem premiérem a informoval jsem jej o vývoji situace s tím, že ministr práce podá demisi. Současně jsem ho informoval, že do funkce ministryně práce a sociálních věcí budu navrhovat paní Janu Maláčovou, současnou ředitelku odboru rodinné politiky ministerstva práce a sociálních věcí. Paní Maláčová je odbornicí na tuto problematiku, je to členka sociální demokracie. Na ministerstvu práce a sociálních věcí působí, takže nebude mít problém převzít štafetu po Petru Krčálovi,“ uvedl na tiskové konferenci v Lidovém domě předseda sociální demokracie Jan Hamáček.

Jana Maláčová působila rok jako vedoucí oddělení institucionální komunikace Evropské unie při Úřadu vlády ČR. Od ledna 2012 do dubna 2014 byla zástupkyní Kanceláře Senátu Parlamentu ČR při Evropském parlamentu. Magisterské tituly získala Jana Maláčová na Univerzitě Goethe Universität Frankfurt am Main v oboru Politologie a na London School of Economics and Political Science v oboru Politická ekonomie Evropy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama