PhDr. Olga Richterová

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • místopředsedkyně PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,39. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.07.2018 20:33:00

Změna názvu mateřské dovolené a nároku na příspěvek?

Změna názvu mateřské dovolené a nároku na příspěvek?

Mezi ostře sledovaná témata úterního jednání vlády patřily navrhované změny u názvu mateřské dovolené a u nároku na výplatu nevyčerpaného rodičovského příspěvku.

Takové návrhy nejsou špatné a na rozdíl od vlády nevidím důvod, proč je nepodpořit, nicméně se nejedná o témata, která by vyřešila skutečně závažné překážky, na které ženy naráží při slaďování rodiny a práce.

Pojďme vedle slovíček a stejných financí pro děti, kterým se brzy narodil sourozenec, řešit rozmanitost a dostupnost péče o malé děti, a to zejména zajištěním financování dětských skupin do budoucna. Věnujme se zjednodušení nástupu žen do práce a s tím související výši platů u prací na částečný úvazek pro ženy vracející se z rodičovské. A zaměřme také pozornost na počet dětí ve školkách na jednu učitelku a na reálné možnosti nástupu dětí do školek v průběhu školního roku, když jim jsou tři roky.

Mateřská ani rodičovská dovolená neznamenají rekreaci a nastavení vyplácení státního příspěvku je často nespravedlivé a stresující, ale v péči o děti se jedná pouze o špičku ledovce a neméně vážné problémy jsou právě špatné podmínky navazující na poměrně dobrou počáteční podporu.

Olga Richterová

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama