Ing. Dana Balcarová

  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.07.2018 5:29:00

Kvůli suchu hrozí v zimě chovatelům nedostatek krmení

Kvůli suchu hrozí v zimě chovatelům nedostatek krmení

Inzeráty na koupi sena se budou letos objevovat čím dál častěji. Problém sucha je vzhledem k průběhu letošního léta opět aktuální.

Česko má Národní akční plán adaptace na změnu klimatu a podle něj má nejvyšší prioritu právě změna zemědělského a lesního hospodaření v krajině. Vznikla i Koncepce ochrany před následky sucha a k ní i katalog konkrétních opatření pro zadržení vody v krajině. Strategie už tedy máme, potřebujeme ale, aby se podle nich začaly dít konkrétní kroky, a to rychle! Musíme hlavně podpořit přirozenou schopnost krajiny vodu držet.

Kvůli suchu letos na mnoha místech nevyrostlo dost trávy, kterou zemědělci suší na seno k zimnímu zkrmení kravám, koním či ovcím. Nejen v Čechách, ale i jinde v Evropě už teď v době po první senoseči stouply výrazně ceny balíkového sena. Některým chovatelům odřekli jejich obvyklí dodavatelé a ti tak musí řešit, čím budou v zimě krmit. V přirozeném stavu příroda s vodou hospodaří lépe, než my. Dnes máme často velké lány polí, nebo betonová města, ze kterých voda odteče a nám zbyde sucho. Remízky, meze, neregulované toky, mokřady a zdravé lesy jsou to, co vodu v krajině udrží.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama